Британският министър на околната среда Джордж Юстъс заяви, че правителството

...
Британският министър на околната среда Джордж Юстъс заяви, че правителството
Коментари Харесай

Британското правителство обмисля как да се справи с недостига на работници

Британският министър на околната среда Джордж Юстъс съобщи, че държавното управление преглежда разновидности за справяне с дефицита на работна ръка в хранително-вкусовата индустрия. Ръководители в сектора предизвестиха, че страната я чака " паническо извършване на покупки " и празни лавици с наближаването на Коледа, в случай че не се реши казусът с вакантните работни места.

До този миг държавното управление настойчиво настояваше работодателите да влагат в локална работна мощ за решаването на казуса с дефицита на служащи, тъй че за първи път има изказване на министър, че стартира да се мисли в друга посока.

Тревожни сигнали идват освен от хранително-вкусовата индустрия. Брекзит, Ковид-19 и задаващата се енергийна рецесия предвещават сложна зима. Националният фермерски съюз още веднъж прикани за издаване на краткотрайни визи за чужденци, което ще улесни работодателите да наемат работна ръка.

По данни на съюза в хранително-вкусовата индустрия има най-малко 500 000 свободни работни места.

Голяма е рецесията и със водачите на камиони – дефицит от към 100 000. Вчера няколко бензиностанции на " Бритиш петролиъм " бяха затворени точно заради дефицита на водачи на цистерни за зареждането им с гориво.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР