Британският министър на финансите Риши Сунак заяви в понеделник, че

...
Британският министър на финансите Риши Сунак заяви в понеделник, че
Коментари Харесай

Британия успокоява гражданите си, че инфлацията все още не е достигнала заплатите

Британският министър на финансите Риши Сунак съобщи в понеделник, че възходящата инфлация към момента не е повлияла на заплатите в Обединеното кралство.

В изявление за БиБиСи той повтори позицията на Банката на Англия, че актуалният скок в цените е временен и няма да повлияе негативно върху разноските за живот .

Сунак не изключи понижаване на налозите преди общите избори след решението на държавното управление да усили налозите в светлината на пандемията на ковид.

Той обаче не отхвърли опцията за увеличение на налога върху прихода, в случай че е належащо .

По отношение на безработицата - краят на схемата за отпуск може да докара до по-висока безработица . " Но това, което знам е, че намесите, които предприехме, направиха голяма смяна ", съобщи той.
 Британската войска влиза в борбата за горива
Британската войска влиза в борбата за горива

Криза на Острова

Сунак съобщи, че държавното управление търси способи да облекчи проблемите във веригата на доставки , които са засегнали международната стопанска система, а пазарът на труда напредва добре по пътя си към прекосяване към стопанска система с по-високи заплати.

Забележките идват часове откакто The Guardian заяви, че Sunak ще разгласи по-късно през днешния ден удължение на проекта си за 500 милиона паунда.

Борис Джонсън разгласи преди месец за нарастване на вноските за национално обезпечаване под формата на налог за здравни и обществени грижи от 1,25% , което ще се приложи от април 2022 година Според държавните оценки, данъкът ще събере спомагателни 36 милиарда паунда през идващите три години .

Големият бизнес ще способства най-вече, като 70% от средствата идват от компании с над 250 чиновници . 6,2 милиона души, които печелят по-малко от £9 568, няма да заплащат подобен налог.
 Франция – отдушникът на Борис Джонсън за проваления Брекзит
Франция – отдушникът на Борис Джонсън за проваления Брекзит

Дълго време връзките сред Обединеното кралство и Франция се двоумят сред " сърдечно съгласие " и взаимно неспокойствие на фона на съперничество
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР