Британският художник Саша Джафри има за цел да постави рекорд

...
Британският художник Саша Джафри има за цел да постави рекорд
Коментари Харесай

Британски художник се бори за рекорд на Гинес с най-голямата картина в света

Британският художник Саша Джафри има за цел да сложи връх на Гинес за най-голяма картина върху платно в света и да събере 30 милиона $ за здравни и просветителни начинания за деца в най-бедните региони на света, предава Българска телеграфна агенция.

Гигантското платно върху малко под 2 000 квадратни метра се намира на пода на балната зала в първокласен хотел в Дубай. Картината върху е съвсем приключена, оповестява Агенция Франс Прес.

44-годишният художник ще продаде картината „ Пътешествие на хуманността ”  на търг през февруари идната година, като за задачата тя ще бъде разграничена на 60 обособени елементи.  

„ Те ще имат част от най-голямата картина, създавана в миналото, само че по-важното е, че ще имат част от историята ”, споделя той.

Джафри работи по колосалното произведение в продължение на седем месеца – по 18-20 часа в денонощието. До момента за картината са изполвани  над пет хиляди литра багра и към хиляда четки

„ Беше дълго странствуване. Картината пресъздава душата на Земята, природата, човечността, любовта и грижата на майката, отбраната и упътванията на бащата, до момента в който водят децата през живота и ги карат да се усещат сигурни, обичани и смели, с цел да им поникнат криле, да реализират фантазиите си ”, споделя още художникът.

Деца от 140 страни дават онлайн рисунките си, с цел да бъдат включени в творбата на Джафри с нейните „ осем портала ”. Част от творенията демонстрират прекарванията на децата по време на пандемията.

В последния ден от представянето на гигантското платно в хотела в Дубай, деца пяха, изпълняваха акробатични фигури и танцуваха под звуците на " Imagine " на Джон Ленън.

 
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР