Британският финансов министър Джеръми Хънт планира голям пакет от съкращения

...
Британският финансов министър Джеръми Хънт планира голям пакет от съкращения
Коментари Харесай

Великобритания пак иска да вдигане данъците и този път навярно ще успее

Британският финансов министър Джеръми Хънт възнамерява огромен пакет от съкращения на разноските и нарастване на налозите, оповестяват медиите на Острова. Новината идва на фона на предизвестието на финансовия министър, че обществените заеми на Обединеното кралство ще бъдат с към 70 милиарда паунда по-големи от предстоящото.

Според английския фискален контрол по-лошите стопански вероятности ще усилят държавните заеми с близо 100 милиарда паунда през 2026-27 година В прогнозите си от март английският фискален контрол беше пресметнал бюджетен недостиг от едвам 31,6 милиарда паунда за тази година.

Хънт призна нуждата от предприемане на дейности след приемането на ужасяващата прогноза на Надзора. " Ще станем очевидци на това, че всички ще заплащат повече налози. Ще станем очевидци на съкращения на разноските ", съобщи той.

Министър-председателят Риши Сунак съобщи, че Англия ще бъде осъдена от финансовите пазари, в случай че не пристъпи към повишение на налозите и понижаване на разноските, с цел да оправи обществените финанси.
 Европа върви към вдигне налозите на богатите?
Европа върви към вдигне налозите на богатите?

Възможностите за покриване на бюджетните дефицити стават все по-ограничени

Приблизително половината от нарастването на заемите със 70 милиарда паунда се дължи на по-високите предстоящи разноски за обслужване на държавния дълг, а останалата част идва от по-слабите вероятности за стопански напредък, които засягат данъчните доходи, и инфлацията, която усилва разноските за обществени помощи и държавни пенсии.

Влошаването на главните обществени финанси, планувано от английския фискален контрол, е доста по-голямо от това, изчислено от мозъчни тръстове като Institute for Fiscal Studies и Resolution Foundation, и е в основата на търсенето на ограничения от страна на Министерството на финансите за възобновяване на държавната хазна.

Именно това евентуално този път в действителност ще докара до увеличение на налозите и редуциране на разноските, които след пет години ще доближат 55-60 милиарда паунда годишно, което ще е задоволително, с цел да се подсигурява, че дълговото задължение на Обединеното кралство ще намалее през 2027-2028 година.
 Ще извади ли Риши Сунак Англия от дълбоката криза, в която страната от ден на ден затъва?
Ще извади ли Риши Сунак Англия от дълбоката криза, в която страната от ден на ден затъва?

Новият министър-председател на Англия ще стъпи през днешния ден публично в длъжност
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР