Британският държавният служител Сю Грей, която разследва събиранията на Даунинг

...
Британският държавният служител Сю Грей, която разследва събиранията на Даунинг
Коментари Харесай

Снимки на Джонсън с чаша вино в ръка може да му струват поста

Британският държавният чиновник Сю Грей, която проверява събиранията на " Даунинг стрийт " по време на локдаун, е получила фотоси на премиера Борис Джонсън напълно близо с други хора с бутилки вино.

Персоналът на резиденцията на английския министър председател Борис Джонсън си е провел по време на локдауните събирания, наричани „ петъци за вино ". Самият министър-председател постоянно е ставал очевидец на сбирките и е насърчавал чиновниците „ да изпускат парата ".

Очаква се отчетът на Сю Грей да бъде оповестен тази седмица, като това може да стане още през днешния ден, съобщи БНР.

Телевизия Скай нюз заяви, че разполага с информация, че екипът на Борис Джонсън още не е получил отчета. Би Би Си пък счита, че наличието на отчета надали ще бъде оповестено преди постоянните за сряда „ Въпроси към премиера “ в Камарата на общините, които стартират в 14.00 часа българско време.

Борис Джонсън даде обещание да направи изказване незабавно след публикуването на отчета.

Вчера лондонската полиция оповести, че стартира следствие за възможни нарушавания на разпоредбите на локдауна на Даунинг стрийт, което не би трябвало да забави отчета на Сю Грей.

Опозицията и някои критици от Консервативната партия на премиера обявиха, че в случай че има доказателство, че той е подвел Народното събрание, това значи, че е нарушил министерския кодекс и ще би трябвало да подаде оставка.

Джонсън сподели, че е подготвен да бъде разпитан от полицията, с цел да се изяснят нещата, само че не счита, че е нарушил закона.

Последните сведения, че Сю Грей е получила фотоси на премиера, участващ в събирания на " Даунинг стрийт " с консумация на алкохол, идват по-малко от 24 часа след самопризнание, че Борис Джонсън е чествал рождения си ден през юни 2020 година по време на първия локдаун.

Преди това министър председателят призна, че е участвал на градинско празненство през май същата година, само че „ напълно за малко “ и че е считал, че това е било „ работна среща “.

Късно нощес водачът на лейбъристите Киър Стармър сподели, че „ министрите би трябвало да се погледнат в огледалото и да се запитат за какво не престават да поддържат премиера, откакто и полицията стартира следствие “.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР