Британският държавен министър по въпросите на децата и семействата Уил

...
Британският държавен министър по въпросите на децата и семействата Уил
Коментари Харесай

Още един министър на Джонсън хвърля оставка

Британският държавен министър по въпросите на децата и фамилиите Уил Куинс също подаде оставка, оповестява " Ройтерс ". Днес той разгласи, че напуща, откакто е получил " неточни " указания за направено от премиера Борис Джонсън предопределение на политик, против който е имало недоволства.

Благодаря Ви, че се срещнахте с мен нощес и за откровеното Ви опрощение по отношение на инструкциите, които получих от " Даунинг стрийт " № 10 преди срещата с медиите в понеделник и които в този момент знаем, че са били неточни, показва Куинс в изпратеното до английския министър-председател писмо с оставката си.

С огромна горест и страдание чувствам, че не ми остава различен избор, с изключение на да връча оставката си като министър по въпросите на децата и фамилиите, откакто доброжелателно одобрих и повторих тези уверения, отбелязва той.

Куинс е следващият английски министър, който разгласи, че напуща поста си през последното денонощие.

Вчера Саджид Джавид подаде оставка като министър на опазването на здравето, заявявайки на премиера, че Консервативната партия е " по-голяма от всеки обособен човек ".

След него оставка подаде и министърът на финансите Риши Сунак.

До решението на двамата се стигна, откакто Джонсън постави завършек на мълчанието си по абсурда с някогашния заместник-отговорник по партийната дисциплинираност на консерваторите Крис Пинчър, като се извини, че го е повишил макар доказателствата за неговото полово държание. Това е единствено последният от многото кавги, в които се замеси Джонсън по време на ръководството си.

Авторитетът на Джонсън към този момент пострада след вота на съмнение, на който 41% от депутатите от личната му партия отдръпнаха поддръжката си.

Загубите през юни на значими междинни избори в Тивъртън, както и в Хънитън и Уейкфийлд пък накараха ръководителят на партията Оливър Даудън да подаде оставка.

Още не е сподавен и гневът поради така наречен скандал " Партигейт " - празненствата на " Даунинг стрийт ", провеждани в нарушаване на въведените национални локдауни по време на пандемията от COVID-19.

Подадените министерски оставки значат, че има риск Джонсън да загуби премиерския си пост. Въпреки това обаче някои министри, измежду които Доминик Рааб, Лиз Тръс, Майкъл Гоув, Териз Кофи и Бен Уолъс, дадоха поръчка, че ще останат в държавното управление.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР