Британският брокер Knight Frank класира петте най-шикозни имота – от

...
Британският брокер Knight Frank класира петте най-шикозни имота – от
Коментари Харесай

Пет шикозни имота търсят нови собственици. По възможност да са милионери

Британският брокер Knight Frank класира петте най-шикозни парцела – от селски имения, през италиански вили до първокласни градски жилища, които са оповестени за продажба и търсят новите си притежатели. Те наложително би трябвало да са най-малко милионери. Ето за какво:

Селска къща във Фрасербургх, Шотландия

Cairness House е превъзходна неокласическа селска къща с извънреден архитектура, дело на Джеймс Плейфеър - шотландски математик, географ, геоморфолог, професор по математика в Единбургския университет, и на фамозния лондонски проектант сър Джон Соун. Списание Country Life я разказва като „ най-забележителната къща в неокласически гръцки жанр от епохата на Просвещението в Шотландия “.

Имението има 16 акра прилежаща земя, като главният парцел има 7 грандиозни приемни, 4 етажа със стаи за настаняване, 2 хижи, едната от които служи за ваканционна вила, просторен парк с редки дървесни типове, икономически постройки и „ египетска стая “ – най-старата оживяла от неговия вид в света.

Характерно за епохата на Просвещението е, че Англия е във напредък, а откакто побеждава Наполеон при Ватерло през 1815 година, се трансформира в най-голямата международна мощ. Големите строителни планове на Острова по това време отразяват увлеченията на богатите британци по Древна Гърция и Древен Рим, които имитират в архитектурата.  



Източник: Knight Frank 

Цена 1.2 млн. паунда

Къща в Челси, Лондон

Красива, просторна и неотдавна ремонтираната къща е ситуирана на тихата улица St Luke's Street в Челси. Някога предградие на Лондон, през днешния ден той е един от централните региони на английската столица. Челси става съвременно място за живеене през 1520 година, когато Томас Мор, лорд канцлер на Хенри VIII, строи фамилен дом и се мести на брега на Темза на запад от Лондон. Удобството на региона осъзнава и самият крал, който през 1536 година строи кралската резиденция Chelsea Manor. Придворните последват образеца на монарха и бързо застрояват аграрни земи с огромни и красиви къщи.

Имотът е напълно преструктуриран и освежен по най-високите стандарти, с цел да даде оптимален комфорт и разкош на новите си притежатели. Те ще имат 4 спални, киносалон, библиотека, кабинет, тераса и атрактивна градина във вътрешния двор.



Източник: Knight Frank 

Цена 9.750 млн. паунда

Вила на брега на езерото Комо в Италия

Построена при започване на 1900 година, тази крайбрежна вила е безспорна фантазия. Разположена е на брега на езерото Комо и като че ли е излязла от приказките.

Разположено в подножието на Алпите, езерото е привлекателен център на известните и богатите, които строят вили по крайбрежията му още от времето на Плиний Млади, привлечени от обаятелната природа и удобен климат. Тук са търсели ентусиазъм Цезар, Дикенс, Стендал и Хемингуей.  

Имотът включва къща за посетители, частен док и пристан, огромни тераси, балкони, пряк достъп до езерото, билярдна зала, задоволително огромен паркинг, вътрешен асансьор, обилна градина и други Вилата е заобиколена от древен парк (ограден от римска стена), осигуряващ цялостно усамотение.



Източник: Knight Frank 

Цена 20 млн. евро

Селска къща от 17 в. в Страуд, Глостършир

Страуд е ситуиран на към 13 км източно от огромния естуар на река Севърн – една от най-големите реки на Острова.

Имотът от 17 в. има прелестна панорама към долината. Особено внимание заслужава външното пространство, в което са ситуирани плувен басейн, външна кухня, детска площадка и горска къщурка на дърво, тенис корт с твърда настилка, езеро с пристан. Прилежащата земя към парцела е 54 акра.



Източник: Knight Frank 

Цена 10 млн. паунда

Имение в Еджуърт, Глостършир

Еджуърт е малко селце в графство Глостършир на изток от Страуд. Графството е ситуирано в горната югозападна част на Англия по границата с Уелс. През територията му минава една от огромните английски реки – Севърн, която посредством естуара си в югозападната част се влива в Бристълския канал.

Това внушително имение има закрит плувен басейн, оранжерия, параклис, карета, конюшня, работилница, вила на надзирател, лятна къща, киносалон и стая за игри, хеликоптерна площадка и лична гора.



Източник: Knight Frank 

Цена 20 млн. паунда
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР