Британският бивш министър-председател Лиз Тръс призна за грешките си по

...
Британският бивш министър-председател Лиз Тръс призна за грешките си по
Коментари Харесай

Лиз Тръс: Допуснах грешки, но икономическият естаблишмънт провали политиката ми

Британският някогашен министър-председател Лиз Тръс призна за " грешките " си по време на пагубния си къс мандат предходната година, само че упрекна икономическия " естаблишмънт " за провалянето на политиките ѝ.

Бившият водач на Консервативната партия изрази внимателно страдание в първото си телевизионно изявление, откогато беше свалена през октомври след единствено 49 дни.

" Въпреки че направих каквото можах, с цел да осъществявам политиките си, признавам, че съм позволила и неточности ", съобщи Тръс пред симпатизиращата ѝ публика по време на сесията с въпроси и отговори онлайн по десния канал GB News.

" И не бях толкоз подготвена, колкото трябваше да бъда. И не бях готова за някои от нападките и ударите, които получих ", добави тя.

Финансовите пазари се сринаха, което докара до увеличение на разноските по заемите за милиони британци, когато Тръс показа пакет от нефинансирани данъчни понижения в опит да даде подтик на икономическия напредък.

Принудена да уволни финансовия си министър, Тръс бе известена от консервативните водачи, че тя самата не може да оцелее на Даунинг стрийт 10 след отстраняването на Борис Джонсън, и бе сменена от Риши Сунак.

" Не желаех да виждам по какъв начин ипотеките на хората се усилват. Не желаех да виждам по какъв начин хората във Англия се борят ", съобщи Тръс пред аудиторията, като в същото време упрекна " груповото мислене на това, което назовавам стопански естаблишмънт ".

" Това, което желая да видя, са тези консервативни стопански политики, които дават на хората същинска вяра за бъдещето. Ето какво съм решена да направя. Решен съм да се боря за тези политики. "

Тръс поддържа Джонсън, откакто той получи укорителен укор от комисия от депутати, проверяваща отричането му от " Партигейт " по време на Ковид.

" Никога, в никакъв случай, в никакъв случай не отписвайте Борис ", сподели тя, повтаряйки твърдите поддръжници на Джонсън, които се борят против предложените от комисията наказания, откакто той подаде оставка като член на Народното събрание.

Но Тръс отхвърли да е желала Сунак да се провали.

" Нека бъдем ясни - желая министър-председателят и консерваторите да завоюват идващите избори. Смятам, че (лидерът на опозиционните лейбъристи) Киър Стармър би бил безспорна злополука " - сподели тя. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР