Британските ВМС напоследък напомнят за себе си изключително със заявления

...
Британските ВМС напоследък напомнят за себе си изключително със заявления
Коментари Харесай

Експерт: Британският флот напомня за себе си само като следи руски кораби

Британските Военноморски сили в последно време припомнят за себе си извънредно със заявки за преминаващи надалеч от териториалните води на Кралството съветски бойни кораби, декларирал за ria.ru военноморският специалист капитан първи сан Михаил Ненашев.

По-рано английските Военноморски сили оповестиха, че са съпроводили съветската фрегата „ Адмирал Горшков ”, до момента в който плавала покрай английските териториални води в Северно море. Сега корабът минава последните държавни тествания и регулярно прави преходи сред Бяло и Балтийско море, като се чака да бъде предаден на ВМФ през 2018 година  

Британският флот разгласил своето известие на фона на визитата в Москва на външния министър на Обединеното Кралство Борис Джонсън, който обсажда с съветския си сътрудник пътища за нормализиране на двустранните връзки.   Британският боен министър Гевин Уилямсон не остана обратно и съобщи, че „ няма да се поколебае да отбрани английските води и няма да търпи никаква форма на експанзия ”.  

„ Британският флот припомня за себе си единствено с помощта на такива съмнителни „ бойни триумфи на море ”, когато приказва, че са видели съветски транспортен съд или подводница. При тях това евентуално е някаква форма на бойна подготовка ” – иронично отбелязва Ненашев и прибавя: „ А за ВМФ на Русия в последните десетилетия да се върви по Атлантика от Балтийско море в Средиземноморието е нормална активност, защото тази акватория се явява сфера на непрекъснатите ползи на нашия флот. ”   Той прецизира, че съветските кораби не влизат без позволение в териториалните води на други страни и даже не се доближават до тях.   По думите на Ненашев, съветският ВМФ не се кани да прави никакви нападателни дейности нито срещу Англия, нито срещу други страни „ в случай че всички се държат миролюбиво, уважавайки морските и интернационалните правила на възпитание ”, написа ria.ru.   Руският специалист отбелязал, че пред съветския флот стоят действителни бойни задания: „ Това е заличаване на интернационалния тероризъм в морските и крайбрежни региони, в това число в ползите за отбрана на Британия. Англия обаче не изпраща своя флот за битка с терористите. Тя го изпраща единствено с цел да погледнат по какъв начин нашите надводни кораби и подводници вземат участие в действителната битка. ”

Превод и редакция: Блиц
 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР