Британските власти се отказаха от въвеждането на задължителна ваксинация срещу

...
Британските власти се отказаха от въвеждането на задължителна ваксинация срещу
Коментари Харесай

Няма да има задължителна ваксинация за медиците във Великобритания

Британските управляващи се отхвърлиха от въвеждането на наложителна имунизация против COVID-19 на работещите в националното опазване на здравето. Причината е да се предотврати всеобщо овакантяване на чиновници от предната линия в битката с пандемията.

Министърът на опазването на здравето Саджид Джавид удостовери решението пред депутатите в Камарата на общините късно нощес, отказвайки се на процедура от политика, за която той самият настояваше, макар растящата угриженост, че тя може да докара до уволнения или напускания на основен личен състав в така и така изпитвaщото усложнения национално здравеoпaзване.

Задължителното ваксиниране отпада и в областта на обществените грижи. Това става три дни преди 3 февруари, който бе избран като краен период за неимунизираните да стартират с първа доза или ще бъдат освобождавани от служба.

Данни на националното опазване на здравето демонстрират, че над 127 000 болничен личен състав и чиновници в домове за обществени грижи не са получили нито една доза ваксина.

За последното денонощие в страната има регистрирани 92 368 новозаразени и 51 смъртни случаи. Дaнните демонстрират спад от 5% за седмица.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР