Британските туристи се завърнаха в зимните ни курорти Банско, Боровец

...
Британските туристи се завърнаха в зимните ни курорти Банско, Боровец
Коментари Харесай

Британските туристи се завърнаха в зимните ни курорти

Британските туристи се завърнаха в зимните ни курорти Банско, Боровец и Пампорово, неявяване от година и девет месеца написа уеб сайтът travelnews.bg.

След като два летни и един зимен сезон в България съвсем нямаше туристи от Англия, у нас към този момент са пристигнали няколко самолета с английски жители.

Туристи пристигнали с 6 самолета ще посрещнат Нова година в България, оповестиха от сдружение за туристическо обслужване. Оттам прибавиха, че имат планувана чартърна стратегия доникъде на март 2022 година.

Банско е най-популярният курорт измежду британците. Хотелиерите и туроператорите чакат напор на посетители от Обединеното кралство към зимните ни курорти поради рестриктивните мерки, които постановат Франция, Италия и Австрия.

Почти всички зимни курорти в страната са напълно цялостни с туристи, удостовери пред БНР ръководителят на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов. По думите му, " има доста добра снежна завивка, в Банско, Боровец, Пампорово, Мальовица и Витоша. Ние възстановихме чартърите от Англия, тъй че, когато става въпрос за зимните курорти, имаме и британски туристи, става въпрос за Англия и Ирландия, има и туристи от Гърция, Северна Македония, Турция и Румъния ".
 Българските туристи по родните курорти са повече, в сравнение с преди пандемията
Българските туристи по родните курорти са повече, в сравнение с преди пандемията

Това лято хотелиери, ресторантьори и търговци в курортите се оплакаха от " небогати " туристи, които харчат надалеч по-малко от по-богатите англичани, руснаци

От друга страна, към 60 хиляди българи ще посрещнат 2022 година в чужбина, като 10 хиляди от тях ще бъдат на проведени екскурзии, половината от които са избрали екзотични дестинации - Северна Африка, Карибския басейн, Малдивите и други топли дестинации.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР