Британските туристи са намерили нов доходен начин да си възвърнат

...
Британските туристи са намерили нов доходен начин да си възвърнат
Коментари Харесай

Британски туристи откриха доходен начин да си възвърнат парите от почивката по нашето Черноморие! Ето наглата им схема

Британските туристи са намерили нов рентабилен метод да си възвърнат парите от лятната почивка по нашето Южно Черноморие, че даже и да завоюват. Връщайки се в родната Англия след почивката, те завеждат каузи против хотелите, където са били отседнали, с парадоксални обвинявания. Едно от тях е да вземем за пример, че храната е била неприятна и са получили натравяния. Практиката не е нова, само че през последните две години се следи същински взрив, трансформирал се даже в мода, жалват се представители на туроператорски организации, които също страдат от това, написа burgasinfo.com.

Един от методите, с които хотелите на българското Черноморие се борят в порочната процедура е, че от ден на ден не оферират ол инклузив настаняване, а по този начин наречения полу-пансион, където в пакета на почиващия са включени единствено закуска и вечеря. По този метод мъчно се потвърждава, че " натравянето " е разследване на храната единствено от хотела, споделиха чиновници на един от най-големите хотели в Слънчев бряг.

Туристите са в действителност доста изобретателни в недоволствата си, изключително що се отнася до храната. Така да вземем за пример един от най-фрапиращите случаи е на туристка, която се жалвала, че вечерята в ресторанта е била студена. " Веднага отидохме да проверим. Оказа се, че за туристите " студена храна " значи ястието да не ври. Няколко пъти седмично обикаляме заведенията за хранене с термометър и ревизираме температурата на храната да не пада под 65 градуса ", описват от отдела по недоволствата в една от най-големите туроператорски компании в Слънчев бряг.

Все отново не всички хотелиери се поддават по този начин елементарно на операции, като нашите хотелиери и туроператори към този момент учат опита на техните сътрудници от прилежащи страни. Един от образците е от прилежаща Гърция. Шон и Каролин Бондаренко завеждат дело с иск за 10 000 британски лири обещетение, потвърждавайки, че храната и напитките в хотел Калдера Палас в Крит са ги разболели.



Хотелът обаче е направил срещуположен иск против тях за " увреждане на неговата известност " на стойност 170 000 британски лири, написа английския " Дейли Мейл ". Сега двойката, от Дарлингтън, окръг Дърам, се пробват да отхвърлят претенциите си.
Британската двойка, упрекната, че е направила подправена иск за обезщетение за болест по празниците, е изправена пред действителната заплаха да загуби дома си, откакто хотелът разгласи срещуположен иск в размер на 170 000 паунда за вреди, породени против неговата известност.



Случаят е, откакто туристическите компании в Обединеното кралство и Европа обявиха, че английските туристи са се нараснали с до 700% през последните 18 месеца.

Хотела в " Крит " е образувал срещуположен иск против Бондаренко, като се споделя, че те са се радвали на почивката си и са употребяват огромни количества алкохол, когато се допуска, че са били заболели.

" Атлантика Холдинг Мениджмънт " твърди, че двойката от Дарлингтън, окръг Дърам, която е резервирала почивката си с туроператора " Томсън ", не е съобщила за болест по време на едноседмичния си престой през октомври 2013 година, а три години по-късно.

Веригата на хотела споделя, че има досие от изявления в обществената мрежа, които демонстрират, че Бондаренкос са се радвали на престоя си.

Сега двойката се пробва да отхвърли претенциите си.

" Туристите от Обединеното кралство би трябвало да схванат, че в случай че създадат подправен иск за вреди, те биха могли да бъдат подложени на правосъдно гонене вкъщи или в чужбина ", споделят от туроператора " Томсън ".

47-годишният Бондаренко твърди, че той и неговата 42-годишна брачна половинка са били заболели, само че единствено за към ден. " Ние не бихме създали иск, в случай че компанията за ръководство на исковете не се бе свързала с нас. Помолихме нашия юрист да отхвърли настояването през февруари, тъй като се чувствахме обезпокоени, само че споделиха, че ще би трябвало да платим правосъдни разходи ", прибавя още той.

" Бях ужасена, когато видях документите на съда, в които бяха изброени всички негативни неща, които трябваше да кажем за хотела. Никога не сме казвали никое от тези неща. Извиках юриста и тя ми сподели да не се тормозя за това. Ние сме ужасени за нашето бъдеще и се тормозим, че ще загубим дома си " прибавя госпожа Бондаренко.

" Твърденията са недвусмислено отхвърлени. Opes поема отговорностите си към своите клиенти съществено. Когато нещата от време на време се объркат, клиентите се поучават да употребяват нашите правила и процедури за недоволства, с цел да разрешат всяко незадоволство ", декларират техните юристи от Opes Law.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР