Британските производители на автомобили изглежда са продължили да продават стотици

...
Британските производители на автомобили изглежда са продължили да продават стотици
Коментари Харесай

Sky News: Как Русия избягва санкциите, като внася автомобили, произведени в Обединеното кралство

Британските производители на коли наподобява са траяли да продават стотици милиони паунда първокласни транспортни средства на Русия даже след нашествието в Украйна и налагането на наказания, изнасяйки колите индиректно през някогашните руски републики, сочи разбор на Sky News.

 

Докато директният английски експорт на коли за Русия падна до нула след нахлуването в Украйна през 2022 година, този срив беше последван от съответното нарастване на износа на коли към страните, прилежащи на Русия, най-много Азербайджан.

 

Анализът на медията е основан на публични търговски данни на HMRC, открива, че Обединеното кралство е изнесло £273 милиона транспортни средства за Азербайджан предходната година, което е нарастване от 1860% спрямо петгодишния интервал, предшестващ нашествието.

Не единствено, че нарастването на износа за Азербайджан е невиждано, то е с сходна големина на годишния експорт на коли за Русия през двете години преди налагането на глобите, който е бил приблизително £330 милиона.

 

Наред със статистиката на HMRC на Обединеното кралство, Sky News проучва данни от интернационалната търговия на Организация на обединените нации, които демонстрират, че тъкмо през същия интервал, в който Англия записва невиждано нарастване на износа на коли за Азербайджан, Азербайджан записва невиждано нарастване на износа на коли за Русия.

 

Британските автомобилни производители упорстват, че към този момент не продават коли на Русия. А държавните данни, събрани от HMRC за всички артикули, напускащи страната, не съставляват доказателство, че колите са се озовали в Русия. Невъзможно е да се наблюдава всяка английска пратка, откакто е напуснала пристанището, изключително откакто е пристигнала в трета страна.

 

Правителството обаче е загрижено за тази сива зона, при която стоките могат да бъдат изпратени до Русия през някогашни руски сателитни страни в Кавказ и Централна Азия.

 

Автомобилите са измежду стоките, неразрешени за Русия в границите на по този начин наречения режим на наказания за " двойна приложимост ". Има съответна възбрана за продажба на първокласни коли - тези на стойност над £42 000 - в Русия.

 

Базата данни на HMRC, която също демонстрира броя на продадените коли, както и общата стойност, разкрива, че междинната стойност на колите от Обединеното кралство, изнесени за Азербайджан, е над £100 000, което допуска, че пратките са най-вече или извънредно първокласни коли.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР