Британските компании изпитват все по-големи опасения, че Брекзит ще удари

...
Британските компании изпитват все по-големи опасения, че Брекзит ще удари
Коментари Харесай

Британският бизнес се опасява, че Брекзит ще удари по продажбите

Британските компании изпитват все по-големи опасения, че Брекзит ще удари продажбите и ще усили разноските им, сочат резултатите от ново в детайли изследване, подкрепено от Английската централна банка.

Проследявайки възгледите на основни изпълнителни и основни финансови шефове измежду 2 500 нефинансови компании, изследването на университетите Нотингам и Станфорд събира данни от година насам и в този момент са показани първите резултати, писа в. " Файненшъл таймс ".

Според професор Пол Майцен от университета Нотингам въпреки резултатите да не демонстрират изострен спад на вложенията и растежа „ сянката на Брекзит към момента виси над английските компании “.

„ Делът на респодентите, които споделят, че Брекзит е без значение, е малко или доста на половина “, разяснява той. Компаниите в изследването обаче чакат по-слаб растеж на продажбите, по-слабо нарастване на заетостта и по-слаби покачвания на цените за идната година.

Компаниите от бранша на недвижимите парцели, търговията на едро и дребно и професионалните услуги са най-разтревожени, а здравният, хранителният и транспортният бранш се усещат минимум наранени.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР