Британските домове и бизнеси ще имат законно право на високоскоростен

...
Британските домове и бизнеси ще имат законно право на високоскоростен
Коментари Харесай

Бързият интернет става законно право във Великобритания

Британските домове и бизнеси ще имат законно право на високоскоростен широколентов достъп до интернет до 2020 година Решението взе английското държавно управление, отхвърляйки изказванията на мрежовия снабдител British Telecommunications (BT), че това би трябвало да бъде непринудено, а не правно обвързване на доставчиците.

Властите считат, че само задължението за даване на универсална услуга може да подсигурява, че широколентовият достъп при скорост от минимум 10 Mbps ще покрие цяла Англия до 2020 година

Доставчиците на широколентови услуги ще бъдат задължени да дават високоскоростен широколентов достъп на всеки, който го изиска, без значение къде се намира в страната.

BT се ангажира непринудено да запълни цифровата бездна в широколентовите скорости сред градовете и селските региони и незабавно ще стартира работа, само че посочи, че локалното законодателство може да забави напредъка.

Властите избраха да наложат регулацията, защото тя би подсигурила еднообразно бърз интернет достъп за всички в Обединеното кралство, без значение къде живеят или работят.

" Знаем какъв брой значима е широколентовата връзка с домовете и бизнеса и желаеме всички да се възползват от бързата и надеждна връзка ", съобщи министърът на културата Карън Брадли.

Компанията, която доставя широколентов интернет на клиентите си и на други снабдители посредством своята мрежа Openreach, съобщи, че ще почете решението на държавното управление.

" BT и Openreach желаят да напредват с работата по даване на почтени широколентови услуги на всички в Обединеното кралство, тъй че ще продължим да изследваме комерсиалните благоприятни условия за докарване на по-бързи скорости до тези елементи от страната, които са най-трудни за постигане ", обявиха от телекома.

Министърът на цифровите технологии Мат Ханкок предизвести, че разгръщането не значи, че високоскоростният широколентов достъп се дава автоматизирано на всеки парцел.

" Става въпрос за правото да го поискате, такава е философията на програмата. Ако не влизате в интернет и не сте заинтригувани, няма да се обадите и да го поискате ", съобщи Ханкок пред BBC Radio.

Той призна, че Англия към момента изостава от доста елементи на света във връзка с широколентовите скорости - в Япония да вземем за пример 97% от потребителите имат оптична интернет връзка, спрямо 3% на Острова.

" Това е идващият огромен ход, който би трябвало да създадем като страна. Нашето внедряване на високоскоростен интернет е най-бързото спрямо други сходни страни. Кампанията за разрастване на оптична интернет стартира едвам преди 1 година ", съобщи министърът.

По-рано през декември комисията за контролиране на връзките (Ofcom) съобщи, че повече от 1 милион " забравени домове " във Англия не са получили задоволително бърз широколентов достъп, с цел да задоволят типичните потребности на фамилията, като стрийминг филми или музика.

Според регулатора 4% от жилищата и офисите в Обединеното кралство, към 1.1 млн. парцела, нямат достъп до широколентови скорости от най-малко 10 Mbps. Това най-често се вижда в дребните обитаеми места, където 17% от домовете не получават задоволително бърз интернет, спрямо 2% в градовете. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР