Британски учени разработват първия уред в света, който диагностицира рак

...
Британски учени разработват първия уред в света, който диагностицира рак
Коментари Харесай

Учени разработват уред, който диагностицира рак за 20 минути

Британски учени създават първия апарат в света, който диагностицира рак единствено за 20 минути и споделя на лекарите с какви медикаменти да го лекуват, предаде Българска телеграфна агенция.

Екипът се надява апаратът да бъде внедрен в лечебните заведения в околните три години. Той е наименуван туморен профайлър и ще разреши на лекарите, медицинските сестри и фармацевтите да разпознават всички типове тумори, до момента в който пациентите чакат за обзор.

Новата разработка е взаимно дело на частната компания QuantuMDx и на университетите в Нюкасъл и Шефилд. Официалната марка на уреда е Q-Cancer. Той ще помогне на хирурзите бързо да отстранят тумора, като ще насочи експертите в предписването на най-хубавата терапия съгласно типа на откритите ракови кафези.

В Q-Cancer са приложени най-съвременните нанотехнологии, като се проучват субмикроскопични количества тъкани, с цел да се обясни какъв тип е туморът, неговият генетичен градеж и какъв брой бързо се е развил.

Сегашното проучване на ДНК на туморни тъкани лишава доста време, те се изпращат в специфични лаборатории и тестванията са доста скъпи.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР