Британски учени неведнъж са препоръчвали да се прибягва до екзотични

...
Британски учени неведнъж са препоръчвали да се прибягва до екзотични
Коментари Харесай

Диетата с черен пипер е най-бързият метод за отслабване

Британски учени нееднократно са препоръчвали да се прибягва до екзотични способи за поправяне на телесното тегло, като строгите диети "се смекчат " посредством потребление на подправки, включващи огромно количество черен пипер, заяви Лайф.

Анализирайки резултатите от проучванията им, индийски учени потвърдиха неповторимите свойства на черния пипер.

В рамките на изследването на особеностите на контрола върху телесното тегло учени от университета Шри Венкатесвар в Индия изясниха, че храната с доста подправки разрешава да се понижи нездравословният резултат от мазнините и холестерина в организма.

Изследвания с мишки дадоха опция да се откри, че гризачите, които употребяват храна с подправки, са с по-ниска телесна маса спрямо побратимите си, които са на нормалния за тях хранителен режим.

Учените установили, че черният пипер способства освен за по-малкото наличие на мазнини в организма и по-ниското равнище на кръвната захар, а и за укрепването на костните тъкани.

За изгарянето на мазнините дава отговор неповторимо органично съединяване - ароматният алдехид пиперонал. Става дума за вещество, с помощта на което миризмата на обособени натурални артикули се усеща като мощна и в редица случаи като неприятна.

Според английските диетолози и генетици, опитите с гризачите могат да се приспособят към диетите за хора. По данни на учените, пиперонал може да окаже влияние върху така наречен генетично влечение към затлъстяване, което се предава от родители на децата им.

Медиците означават, че диетата с черен пипер си остава най-бързият способ за намаляване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР