Британски собственици на магазини са отчаяни от ръста на кражби

...
Британски собственици на магазини са отчаяни от ръста на кражби
Коментари Харесай

Напаст: В магазините в Лондон яко се краде

Британски притежатели на магазини са обезверени от растежа на обири в обекти в страната. Те си изясняват възходящата престъпност с неналичието на реакция от страна на полицията.

Бен е притежател на магазин за хранителни артикули в Южен Лондон. През осемте години, откогато е отворен бизнесът му, той нападан физически над 20 пъти. Четири от тях е бил наръган.
Дори до момента в който Бен, споделя по какъв начин магазинът е ставал обект на обири до 10 пъти дневно, той би трябвало да спре, с цел да изгони двама мъже, които в този миг прибрат две бутилки в чантата, оповестява Нова тв.

" Току-що откраднаха две бири. Крадецът влезе, мина нехайно, постави ги в чантата си. С това се сблъскваме ден след ден ", обясни той.

Бен споделя, че основните виновници са локални проведени незаконни групи, постоянно с качулки и маски. Понякога даже носят оръжия като мачете. Те крадат артикули с по-висока стойност като алкохол, шоколадови бонбони и месо. Наблюдава се и растеж на случаите на майки, които крият артикули в детски колички, както и на пенсионери, които крадат месни и рибни консерви. Смята се, че мотив за тези дребни закононарушения е нарастването на разноските за живот, което визира доста семейства. 

" В началото докладвахме на полицията, само че с течение на времето, заради съвсем цялостното им безучастие, спряхме да подаваме сигнали ", споделя още Бен.

Той е отчаян от обстоятелството, че кражбите на стойност под 200 паунда рядко биват преследвани. А дребните обири към този момент засягат и най-големите английски търговци през последните месеци.

" Мисля, че хората започнаха да имат вяра, че кражбата от магазин не се преследва от закона. Те идват и знаят, че полицията надали ще реагира. Знаят, че не са приоритет на службите. Затова хората са доста уверени, доста нагли като крадат и когато ги провокираме, те ни споделят " какво ще извършите ", счита Бен.

Тази година конфигурира подсилени стъклени и стоманени загради към касата на магазина. Въпреки това той не е оптимистично надъхан. Смята, че на полицейската активност, държавното управление би трябвало да обърне внимание на икономическите усложнения и обществените услуги.

Няколко пъти Бен се е опитвал да продаде бизнеса си, само че евентуалните купувачи се отдръпват, когато инспекцията им разкрие размера на загубите от обири. Той се притеснява, че когато огромните търговци усилят разноските си за отбрана, престъпността още повече ще се концентрира в дребните магазини.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР