Британски съд призна оглавяваната от Джулиан Асанж организация WikiLeaks за

...
Британски съд призна оглавяваната от Джулиан Асанж организация WikiLeaks за
Коментари Харесай

Британски съд призна Уикилийкс за средство за масова информация

Британски съд призна ръководената от Джулиан Асанж организация WikiLeaks за средство за всеобща информация, което ще улесни отбраната му в процедурата по екстрадиция, заяви в. „ Гардиън ”.

 „ WikiLeaks е медийна организация, която разгласява и разяснява цензурирани или служебни публични материали, свързани с войни, следене или корупция, чието приключване става при най-различни условия ”, цитира правосъдното решение „ Гардиън ”.
Такова определение на WikiLeaks, съгласно изданието, ще подкрепя предписание за отвод от изгонване на Асанж в Съединени американски щати въз основа на свободата на словото.

През 2012 Асанж изиска леговище в еквадорското посолство в Лондон, с цел да не бъде екстрадиран в Швеция, където против него беше издадена заповед за арест по обвинявания в „ принуждаване към полови дейности и полов тормоз ” и обезчестяване.

Асанж отхвърля обвиняванията и ги назовава политически стимулирани.

Той се притесняваше, че Швеция може да го депортира в Съединени американски щати, където австралиецът е застрашен от 35 години затвор или смъртна присъда за издание на секретни документи на Държавния департамент.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР