Британски рибари протестираха днес на своите кораби срещу перспективата Великобритания

...
Британски рибари протестираха днес на своите кораби срещу перспективата Великобритания
Коментари Харесай

Британски рибари протестират, обезпокоени от перспективите след Брекзит

Британски риболовци стачкуваха през днешния ден на своите кораби против вероятността Англия да продължи да ползва през преходния интервал след Брекзит европейската политика по риболовство, определяйки това като " изменничество ", съобщи Франс прес.

Протестиращите считат, че по този метод близо година по-късно изпадналият в усложнение бранш ще може да се отърве от европейските квоти и да си върне  запаси на стойност близо  9 милиарда евро.

Според план за съглашение, оповестен през март от английското държавно управление, Обединеното кралство може да продължи да ползва европейската политика в областта на рибарството през преходния интервал след излизането на страната от Европейски Съюз на 29 март 2019 година. Тази отстъпка провокира гнева на риболовците, които я дефинираха като " капитулация " на английското държавно управление.

Преходът освен значи забавяне с 21 месеца, само че и осъжда на гибел останалото от английския риболовен бранш, се споделя в официално съобщение на асоциацията. Според нея Брекзитът щеше да бъде " златна опция " за бранша и изпадналите в усложнения риболовци " да си върнат автоматизирано всички наши води и запаси на стойност сред 6 и 8 милиарда лири стерлинги " (7 до 9 милиарда евро).

Британският риболовен бранш запада през последните десетилетия по стопански и политически аргументи. От 1938 година броят на риболовците в Обединеното кралство е намалял със 75 на 100, а на риболовните плавателни съдове се е намалил с 29 на 100 от 1996 година до 6191. Много от риболовците се отхвърлиха от тази активност след въвеждането на квоти от Европейски Съюз.

Рибарството към този момент е единствено 0,4 % от английския Брутният вътрешен продукт по данни от 2016 година. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР