Британски представители са предложили да се даде на китайския технологичен

...
Британски представители са предложили да се даде на китайския технологичен
Коментари Харесай

Напук на САЩ в Обединеното кралство предлагат ограничена роля на Huawei в 5G мрежата

Британски представители са предложили да се даде на китайския софтуерен колос Huawei лимитирана роля в бъдещата 5G мрежа на Англия. Така Лондон се съпротивлява на апелите на Съединени американски щати за цялостна възбрана поради опасения от китайски шпионаж, оповестиха двама източници пред " Ройтерс ".

Препоръката, направена на среща на служители от министерства и разследващи организации в сряда, идва преди среща на Съвета за национална сигурност на Англия идната седмица, на която ще се реши по какъв начин да се употребява оборудването на Huawei, прибавиха източниците.
 Европейски Съюз няма да предлага изключване на Huawei от 5G, а Меркел желае да изчака за Германия
Европейски Съюз няма да предлага изключване на Huawei от 5G, а Меркел желае да изчака за Германия

Консерваторите на Меркел са разграничени дали да поддържат предложение на Социалдемократическата партия да не се позволява присъединяване

Представителите са предложили да не се разрешава на китайската компания да взе участие в " сърцевината " н а мрежата с чувствителни данни и да се ограничи достъпа й до държавни системи. Предложението е покрай краткотрайното решение, взето от държавното управление при някогашния министър председател Тереза Мей.

Техническите и политическите насоки не се трансформират, сподели единият от източниците, поискал анонимност. Сега се стига до политическа сметка, добави представителят.

Англия е в центъра на геополитическо съревнование към Huawei. Китайската компания е най-големият производител на съоръжение за мобилни мрежи.
 Китай: Канада да поправя
Китай: Канада да поправя " грешката " си и да освободи финансовия шеф на Huawei

Тя към момента може да бъде екстрадирана в САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР