Британски компании разкриха, че са били посъветвани от служители на

...
Британски компании разкриха, че са били посъветвани от служители на
Коментари Харесай

Британски компании са били посъветвани да разкрият фирми в ЕС

Британски компании разкриха, че са били посъветвани от чиновници на Министерството на интернационалната търговия да учредяват компании, основани в Европейски Съюз, с цел да заобикалят граничните проблеми и разноски след Брекзит, написа английското издание " Обзървър ", представено от БНР.

Журналистите от изданието са научили от английски експортьори, че чиновници на министерството са ги посъветвали, че най-хубавият метод да се избегнат проблемите с Данък добавена стойност, спомагателни такси, документи и налози, произлизащи от Брекзит, е вписване на нови компании в границите на общия европейски пазар, откъдето те могат надалеч по-свободно да популяризират техните артикули.

" Обзървър " цитира двама шефове на компании - Андрю Мос и Джефри Бетс - които са решили да записват действия в Нидерландия след сходен съвет. И двамата са декларирали за вестника, че когато са потърсили помощ в министерството след зародилите проблеми, това е бил най-разумният съвет, само че значи известно редуциране на чиновници на Острова и набиране на хора в Нидерландия. Министерството на интернационалната търговия не е реагирало на запитването на " Обзървър " по случая. След първи януари доста експортьори се оплакаха от огромни закъснения с превозването на артикули към Европейски Съюз вследствие на новите бюрократични ограничения след Брекзит.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР