Британски изтребители Eurofighter Typhoon са съпроводили два руски самолета над

...
Британски изтребители Eurofighter Typhoon са съпроводили два руски самолета над
Коментари Харесай

Великобритания вдигна изтребители над Черно море заради руски самолети

Британски изтребители Eurofighter Typhoon са съпроводили два съветски самолета над акваторията на Черно море, оповестява пресслужбата на кралските военновъздушни сили, представена от РИА Новости.

Както се споделя в известието на ведомството, самолетите са изхвърчали от авиобаза в Румъния в отговор на полет на аероплан за битка с подводници Бе-12 и военнотранспортен многоцелеви аероплан Ан-26 от Военнокосмическите сили на Русия.

RAF Typhoon jets in Romania were launched this morning in response to two Russian aircraft flying in @NATO airspace. Launching from MK Air Base, the Typhoons responded to a Russian AN-26 and then a Be-12 heading over the Black Sea.

Read more: https://t.co/LUyPORUjvo#WeAreNATOpic.twitter.com/3B6DpfM6or

— Royal Air Force (@RoyalAirForce) August 25, 2018

„ Това е трети случай през тази седмица, когато изтребители от кралските Военновъздушни сили в границите на задача на НАТО по наблюдаване на въздушното пространство са вдигнати за попречване на провокационни дейности от страна на съветски самолети и за оказване на поддръжка на Румъния и съдружниците в Алианса “, се отбелязва в заявката.

При това, по думите на един от водачите от Военновъздушни сили на Англия и двата съветски самолета хипотетично са навлезли във въздушното пространство на Румъния. Както е декларирал военният, приближаването е изпълнено „ безвредно и професионално от двете страни “.

В петък английското Министерство на защитата заяви за следващо съпровождане на съветски самолети във въздушното пространство над Черно море. Изтребители Eurofighter Typhoon от кралските Военновъздушни сили извършиха доближаване към съветски аероплан за битка с подводници Бе-12. От съветското посолство в Лондон дефинираха тези дейности като провокация.
„ … Каква хипотетична опасност за Англия или даже нейните съдружници съставлява съветски патрулен аероплан, летящ наоколо до личното съветско крайбрежие, намиращо се на повече от 2000 километра от Британските острови “, обявиха от дипломатическото посланичество.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР