Британски боен кораб е конфискувал пратка с високотехнологични ирански ракети

...
Британски боен кораб е конфискувал пратка с високотехнологични ирански ракети
Коментари Харесай

Британски боен кораб е конфискувал пратка с ирански ракети

Британски военен транспортен съд е конфискувал пратка с високотехнологични ирански ракети в Оманския залив по-рано тази година, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на изказване на английски публични представители, които показаха, че това е доказателство, че Техеран поддържа бунтовниците хуси в Йемен.

Изявлението на английското държавно управление показва някои от най-убедителните доказателства, оповестени до момента, че Техеран въоръжава хусите, които се борят против ръководената от Саудитска арабия военна коалиция, с високотехнологични оръжия, незаконно превозени през Персийския залив, отбелязва АП.

Британското посолство в Обединените арабски емирства разказа конфискуването на противовъздушни зенитни ракети и мотори за крилати ракети за наземна офанзива като " първият път, когато английски военен транспортен съд задържа съд, пренасящ сходни високотехнологични оръжия от Иран ". " Англия ще продължи да работи в поддръжка на дълготраен мир в Йемен и е поела ангажимент към интернационалната морска сигурност, тъй че комерсиалното мореплаване да може да се прави в сигурност, без закани от нарушавания ", съобщи английският министър на въоръжените сили Джеймс Хийпи.

Мисията на Иран в Организация на обединените нации отхвърли английските обвинявания, наричайки ги " безпочвени ", и сподели, че Иран " в никакъв случай не е превозвал оръжия или военно съоръжение към Йемен " в нарушаване на ембаргото на Организация на обединените нации и " постоянно е изпълнявал интернационалните си задължения ".

Съобщението на английското държавно управление е сигнал за ескалация, защото западни чиновници до момента избягваха обществено да упрекват Иран, че доставя контрабандно оръжия на хусите, отбелязва АП.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР