Британски боен изтребител Eurofighter Typhoon беше вдигнат във въздуха заради

...
Британски боен изтребител Eurofighter Typhoon беше вдигнат във въздуха заради
Коментари Харесай

Британски изтребител вдигнат във въздуха заради руски Ту-22

Британски военен изтребител Eurofighter Typhoon беше вдигнат във въздуха поради приближаващи съветски бомбардировачи Ту-22, оповестиха Кралските военновъздушни сили.

Изтребителят, част от задачата на НАТО за отбрана на въздушното пространство, е изхвърчал от Румъния. Руските самолети са летели в западната част на акваторията на Черно море.

Според английските военновъздушни сили свръхзвуковите бомбардировачи Ту-22 са летели покрай въздушното пространство на алианса. Машините са били проследени от натовския изтребител, след което са се отправили на юг.

Мисията на Англия в Румъния е част от така наречен „ еър полисинг “ на алианса, който обезпечава отбрана на въздушното пространство на дадена страна от нейни съдружници в НАТО.

Алиансът стартира осъществяване на тези задачи, с цел да подсигурява отбраната на своите членки, както и да покаже груповата воля на съдружниците и отбранителния темперамент на НАТО.

Руското министерство на защитата заяви, че съветски бомбардировачи Ту-22 са направили подготвителен полет над неутрални води в Черно море, заяви РИА Новости. Руското ведомство акцентира, че полетът е бил осъществен при прецизно съблюдаване на интернационалните правила.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР