Британски астрофизик от университета в Лестър казва пред New Scientist,

...
Британски астрофизик от университета в Лестър казва пред New Scientist,
Коментари Харесай

Човечеството бързо трябва да прати мисия до Нептун

Британски астрофизик от университета в Лестър споделя пред New Scientist, че човечеството би трябвало незабавно да стартира задача за проучване на Уран и Нептун.

Лий Флетчър учи изискванията в системите на планетите колоси, както в Слънчевата система, по този начин и край други звезди. Той е взел участие в научната задача на галактическия уред „ Касини, който изследва Сатурн, както и в проучванията на Юпитер с галактическите кораби JUICE и Juno.

Според него Нептун може да даде ключа към разгадаването на мистериите на доста екзопланети. „ Ледените колоси са обособен клас планети, чиито представители са доста по-малки от газовите колоси от рода на Сатурн и Юпитер. Ледените колоси на Слънчевата система Уран и Нептун са най-близките представители на най-разпространения клас планети във Вселената.
Гигантска стихия с размерите на Земята вилнее на Нептун
Американските астрономи откриха гигантска стихия на повърхността на Нептун, вътре в която може да се помести цялата планета Земя. Ученит...
Прочети повече
Условията на планетите от този клас може да се разграничават, само че на първо място е належащо да изследваме ледените колоси точно в нашата система и едвам тогава ще разберем природата на голям брой други планети в нашата вселена. “

Нептун, съгласно учения, е доста необикновен свят. Той отделя два пъти повече сила, в сравнение с получава от Слънцето – никоя друга планета в нашата система няма толкоз мощен вътрешен източник на топлота. Това води до такава степен, че в атмосферата на Нептун пораждат доста стихии и облаци. В същото време по някаква причина Уран няма сходен източник на сила. Изследователският уред ще може да събере проби от газове, ледове и камъни, които ще оказват помощ да се изясни този феномен, както и да опише на учените по какъв начин са се образували тези планети и за какво се разграничават от газовите колоси.
Откриха " непослушен " галактически обект до Нептун
Малък галактически обект с орбита, нехарактерна за Слънчевата система, откри до Нептун интернационален екип учени, заяви БГНЕС.  Спор...
Прочети повече
Решението за полет би трябвало да бъде взето незабавно заради обстоятелството, че полетът изисква гравитационна маневра край Юпитер. За полети до далечните краища на Слънчевата система сондите се доближават до Юпитер, с цел да придобият в допълнение ускоряване. Юпитер влиза в вярната позиция един път на всеки 12-13 години. Според учения човечеството към този момент е пропуснало последния късмет да направи това, само че идната опция ще бъде при започване на 30-те години. В момента НАСА възнамерява тактика за идващите 10 години и в случай че решението бъде взето бързо, тогава ще има време да се създаде уред, който да стигне до ледените колоси до 40-те години.

В момента единственото устройство, което е изучавало Уран и Нептун от траектория на прехвръкване, е американският „ Вояджър 2 “. Това е било през втората половина на 80-те години на ХХ век.

 

 

Още от КОСМОС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР