Британски активисти срещу промените в климата обявиха, че от 13

...
Британски активисти срещу промените в климата обявиха, че от 13
Коментари Харесай

Британски активисти срещу промените в климата готвят акции в района на летище Хийтроу

Британски деятели против измененията в климата оповестиха, че от 13 септември ще нарушават работата на лондонското летище Хийтроу с дронове играчки, съобщи Ройтерс.

Природозащитниците се надяват това да докара до анулация на полети и да накара държавното управление да предприеме по-твърди стъпки към понижаване на въглеродните излъчвания.Хийтроу може да смекчи последствията от тези дейности, само че летящите дронове ще усилят този месец транспортния безпорядък на едно от най-натоварените летища в Европа, защото по същото време е планувана и стачка на водачите.

Групата "Хийтроу поз " (Heathrow Pause, Прекъсване на Хийтроу) заяви, че ще пусне дронове в границите на 5-километровата неразрешена зона на летището, само че отвън самолетните писти.
"Това е алегорично деяние, потребление на малка врата в закона и мъжество на участниците да привлекат внимание към най-сериозната и належаща рецесия, пред която човечеството се е изправяло ", споделиха от "Хийтроу поз ".

"Бездействието на държавното управление във връзка с климатичните промени и надвисващата злополука от разширението на летищата, не ни оставят различен избор и ни принуждава да действаме ", декларират природозащитниците.

"Хийтроу поз " е група, отделила се от "Бунт против заличаването " (Extinction Rebellion), която предприе акции в Лондон тази година. Групата сподели, че ще пусне дроновете да летят на височина от човешки растеж и ще уведомява летищното управление един час по-рано.

От летището обявиха, че този проект е противозаконен и контрапродуктивен, само че разполагат с проекти, които подсигуряват, че работата на Хийтроу няма да бъде нарушена.
Лондонската полиция заяви, че ще направи всичко по силите си, с цел да не разреши стартирането на дронове покрай летището. От "Хийтроу поз " споделиха, че "всички участници знаят, че рискуват арест и затвор и са подготвени да бъдат задържани по кротичък метод.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР