Британската ваксина срещу новия коронавирус, разработена от Оксфордския университет съвместно

...
Британската ваксина срещу новия коронавирус, разработена от Оксфордския университет съвместно
Коментари Харесай

Оксфордската ваксина предизвиква имунен отговор при най-рисковата група |

Британската ваксина против новия ковид, създадена от Оксфордския университет взаимно с фармацевтичната компания " АстраЗенека ", е провокирала мощен имунен отговор при възрастни хора - най-рисковата група, в третата фаза на изпитванията, оповестиха Ройтерс и ТАСС, базирайки се на обява във в. " Файненшъл таймс ".

Според източниците, на които се базира изданието, резултатите от имунологичния разбор на кръвта на възрастните участници в проучването повтарят данните, получени след използването на имунизацията на хора на възраст сред 18 и 55 години.

" Ако сътрудниците разполагат с данни, които демонстрират, че имунизацията генерира добър имунитет във възрастовата група над 55 години, и че използването ѝ е съпроводено от добра имунна реакция даже при по-възрастни хора, това е обещаващ симптом ", споделя професорът по вирусология от Университета на Нотингам Джонатан Бол.

Както отбелязва изданието, сполучливите имунологични проучвания не подсигуряват, че имунизацията в последна сметка ще се окаже безвредна и ефикасна за възрастните хора. Това ще стане известно единствено когато всички данни от теста за тази възрастова група бъдат оценени.

Третата фаза от изпитванията на имунизацията на " АстраЗенека " е в ход във Англия, Бразилия, Индия, Южна Африка, Япония и скоро би трябвало да бъде възобновена в Съединени американски щати.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР