Британската територия Гибралтар е готова да освободи днес иранския петролен

...
Британската територия Гибралтар е готова да освободи днес иранския петролен
Коментари Харесай

Гибралтар готов да освободи задържания ирански танкер, САЩ изненадващо се намесиха

Британската територия Гибралтар е подготвена да освободи през днешния ден иранския петролен танкер, който бе задържан от кралските морски пехотинци в Средиземно море предишния месец, по съмнения в контрабанда на нефт за Сирия, заяви вестник " Сън ", цитирайки източници, близки до основния министър на Гибралтар Фабиан Рикардо, съобщи Ройтерс.

Рикардо нямало да възобнови заповедта за задържането на кораба " Грейс 1 ", се споделя в известието. Рикардо бил удовлетворен, че петролният танкер към този момент няма да плава към Сирия.

Англия стимулира задържането с това, че той нарушавал глобите на Европейски Съюз за преместване на нефт към Сирия, напомня Българска телеграфна агенция. Иран отхвърля това обвиняване.

" Няма причина " Грейс 1 " да продължи да бъде арестуван в Гибралтар даже и минута повече, в случай че ние към този момент не считаме, че той нарушава глобите против сирийския режим ", сподели източникът, непосредствен до Рикардо, и представен от английския вестник.

Изненадващо обаче в идната развръзка се намесиха Съединени американски щати като подадоха молба за изземване на арестувания в Гибралтар ирански нефтен танкер,който е в центъра на разногласието сред Техеран и Лондон, съобщи AFP.

В последна сметка решението за ориста на " Грейс 1 " е в ръцете на Върховния съд на Гибралтар. Очаква се то да стане ясно в следобедните часове.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР