Британската телевизия Канал 4 е купила картина на Адолф Хитлер

...
Британската телевизия Канал 4 е купила картина на Адолф Хитлер
Коментари Харесай

Британска телевизия купи картина на Хитлер и попита зрителите дали да я унищожи

Британската телевизия Канал 4 е купила картина на Адолф Хитлер и ще разреши на феновете в студиото да решат дали Джими Кар би трябвало да я унищожи, написа в. " Гардиън ".

В рамките на последния си сезон от стратегии телевизионният канал е закупил творби на редица " проблематични " художници, измежду които Пабло Пикасо, както и наказаният педофил Ролф Харис и половият принудител Ерик Гил.

В идния ефирен спор, наименуван " Джими Кар унищожава изкуство ", който ще се излъчи по-късно този месец, ще бъде подложен въпросът дали в действителност може да се отдели едно произведение на изкуството от неговия основател - преди да се реши кои творби да бъдат унищожени.

Иън Кац, програмен шеф на Канал 4, изясни концепцията на предаването. " За всяко произведение на изкуството има покровители ", сподели той. " Така че може да има бранител на Хитлер. Ще има и някой, който се застъпва не за Хитлер, а за това, че неговият честен образ не би трябвало да взема решение дали обещано произведение на изкуството може да съществува или не. "

Канал 4 е наел специалист по изкуството, който да закупи творбите " от реномирани аукционни къщи ", макар че от дълго време съществуват подозрения по отношение на атрибуцията на творбите на Хитлер. Като се има поради бюджетът на малкия екран, творбата на Пикасо е " нещо като ваза ", а не една от картините му.

Обсъжданите в предаването произведения ще бъдат унищожени с разнообразни принадлежности, в това число огнехвъргачка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР