Британската премиерка Тереза Мей предизвика основния си опонент – лидера

...
Британската премиерка Тереза Мей предизвика основния си опонент – лидера
Коментари Харесай

Мей срещу Корбин на дебат за Брекзит

Британската премиерка Тереза Мей провокира главния си конкурент – водача на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин, на тв спор онлайн за Брекзит, съобщи Ройтерс.

От екипа на Корбин отвърнаха, че той приема предлагането. Това ще е първият им конфликт по малкия екран – преди последните парламентарни избори м.г. Мей отхвърли да взе участие в диспути онлайн. Сегашното си предложение тя изясни с желанието да изясни за какво контрактуваната от нея договорка с Европейски Съюз за излизането на кралството е “правилната ”. “Защото имам проект. А той няма ”, сподели Мей по адрес на Корбин.

По непотвърдени информации тв дуелът ще се състои на 9 декември – два дни преди плануваното гласоподаване на съглашението за Брекзит в Народното събрание (виж графиката).

Към момента Мей не си е осигурила нужната поддръжка измежду депутатите, през днешния ден тя стартира обиколка на Англия, с цел да убеждава в изгодите от договорката. Двата документа – изискванията, при които Англия ще напусне Европейски Съюз, и политическа декларация за бъдещите връзки Лондон-Брюксел, минаха съществено затруднение в неделя, когато бяха утвърдени от евролидерите на ексклузивен Европейски съвет.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР