Британската поп звезда Елтън Джон призова в сряда американските сенатори

...
Британската поп звезда Елтън Джон призова в сряда американските сенатори
Коментари Харесай

Елтън Джон призова Конгреса на САЩ да ускори борбата със СПИН

Британската поп звезда Елтън Джон прикани в сряда американските сенатори да не понижават темпото в битката против ХИВ и СПИН, съобщи Ройтерс.

Септември е крайният период, в който Конгресът на Съединени американски щати би трябвало да препотвърди многомилиардна американска стратегия за битка с заболяването, напомня организацията.

„ Няма по-добър знак на американското великолепие от Спешния проект на президента на Съединени американски щати за битка със СПИН и всички вие би трябвало да се гордеете с вашите изключителни старания “, сподели Елтън Джон, чиято фондация е събрала стотици милиони долари за битка със СПИН. Музикантът направи това изказване по видеовръзка пред комисията по външни връзки на американския Сенат, която се събра на чуване за наново одобряване на Спешния проект на президента на Съединени американски щати за битка със СПИН.

Конгресът би трябвало да препотвърди преди 30 септември проекта за още пет години. Спешният проект, основан през 2003 година от тогавашния президент републиканец Джордж У. Буш, е подкрепян както от републиканците, по този начин и от демократите. Очаква се той да бъде одобрен още веднъж, само че могат да зародят затруднения заради партийните различия по отношение на повишението на лимита на федералния дълг и съкращаването на държавните разноски.

„ Трябва да държим крайници си върху педала на газта. Стигнахме надалеч за толкоз малко време. С удължаването на Спешния проект за още пет години и цялостното му финансиране, дружно можем да продължим похода към края на СПИН за всички и на всички места без изключения “, сподели артистът.

Не е избрана съответна сума за повторното одобряване, само че Конгресът нормално утвърждава от 6,5 милиарда до 6,9 милиарда щатски $ годишно за проекта.

„ Следващите пет години ще дефинират дали ще реализираме задачата да сложим завършек на световната зараза от ХИВ/СПИН до 2030 година “, сподели сенаторът демократ Боб Менендес, ръководител на комисията по външни връзки на американския Сенат.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР