Благотворителната организация на крал Чарлз III няма да бъде изправена пред повече полицейски действия заради скандала с почестите

...
Британската полиция в понеделник заяви, че няма да предприеме повече
Коментари Харесай

Британската полиция в понеделник заяви, че няма да предприеме повече действия след разследване на предполагаем скандал с пари срещу почести, свързан с една от благотворителните организации на крал Чарлз III.

Столичната полиция на Лондон започна разследване на Фондацията на принца миналия февруари след съобщения в медиите, че „са били направени предложения за помощ за осигуряване на почести и гражданство на саудитски гражданин“.

Разследване на Sunday Times, публикувано през 2021 г., твърди, че тогавашният главен изпълнителен директор на благотворителната организация, Майкъл Фосет, е помогнал за номинирането на саудитския бизнесмен Махфуз Марей Мубарак бин Махфуз за почетна титла Командир на Най-отличния орден на Британската империя (CBE).

Силите казаха в понеделник, че „след внимателно разглеждане на информацията, получена в резултат на разследването до момента, Met стигна до заключението, че няма да бъдат предприети допълнителни действия по този въпрос“.

В хода на разследването са разпитани двама мъже и са прегледани повече от 200 документа, добавиха от силите. По време на разследването не са извършени арести или повдигнати обвинения.

Говорител на Бъкингамския дворец каза, че са забелязали решението на Met и „всички други запитвания са въпрос на Фондацията на принца“.

Говорител на The Prince’s Foundation каза, че също е отбелязал решението на полицията и след собственото си независимо разследване и преглед на управлението миналата година „благотворителната организация върви напред с постоянен фокус върху предоставянето на програмите за образование и обучение, за които е създадена.“

Новината за приключването на полицейското разследване дойде, когато кралят получи официално посрещане в Балморал в понеделник. Както е традиционно, когато монархът се завръща в шотландската резиденция за лятото, малка церемония се проведе пред портите на замъка. Крал Чарлз инспектира почетна гвардия, сформирана от Балаклавската рота, 5-ти батальон на Кралския полк на Шотландия.

4-те SCOTS Pipes and Drums свириха на церемонията, а Шетландското пони ефрейтор Круачан IV, талисманът на кралския полк, също присъстваше.

Кралят наскоро беше обявен за главнокомандващ полковник на Кралския полк на Шотландия, поемайки ролята от покойната си майка, кралица Елизабет II.

, седмично съобщение, което ви предоставя вътрешна информация за кралското семейство, какво правят в обществото и какво се случва зад стените на двореца.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР