Британската полиция, разследваща смъртоносния атентат в Манчестър от тази година,

...
Британската полиция, разследваща смъртоносния атентат в Манчестър от тази година,
Коментари Харесай

Великобритания поиска от Либия да ѝ предаде брата на атентатора от Манчестър

Британската полиция, проверяваща смъртоносния атентат в Манчестър от тази година, разгласи, че е поискала екстрадицията на Хашим Абеди от Либия. Това е по-малкият брат на Салман Абеди - посоченият за причинител на атентата в " Манчестър Арена ", по време на концерт на Ариана Гранде.
" Хашим Абеди сега е арестуван в Либия и Кралската прокуратура изиска от либийските управляващи да прегледат опцията за екстрадицията му назад във Англия. Благодарни сме, че либийските управляващи преглеждат нашата молба “, съобщи ръководителят на антитерористичното звено към полицията на Северозапдна Англия Рос Джаксън, съобщи БГНЕС.
Хашем Абеди беше арестуван през май в Либия по съмнение във връзки с " Ислямска страна " и в съучастничество в организирането на атентата. По-късно английските управляващи разкриха, че Хашем е бил видян най-малко два пъти в Германия в региона на Лайпциг и Вайсенфелс, като се допуска, че там той е контактувал с авторитетни предприемачи от либийски генезис, които може би имат общо с финансирането на нападението в Манчестър.
При терористичния акт в Манчестър починаха 22-ма души, а други 75 бяха ранени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР