Британската полиция разглежда инцидента пред парламента тази сутрин като терористичен.

...
Британската полиция разглежда инцидента пред парламента тази сутрин като терористичен.
Коментари Харесай

Полицията в Лондон: Случилото се пред парламента е терористичен акт

Британската полиция преглежда случая пред Народното събрание тази заран като терористичен. Шофьорът, мъж на двадесет и няколко години, е задържан по обвинявания в тероризъм, предадоха международните организации.
Антитерористичният отдел на лондонската полиция пое следствието на случая пред английския парламент тази заран, заяви по-рано Скотланд ярд в Туитър. Тогава лондонската полиция направи ангажимента, че се въздържа от дефинитивни оценки, преди да бъдат изяснени всички условия, съобщи Българска телеграфна агенция.
Мъжът блъснал със своя лек автомобил, сив "Форд Фиеста ", колоездачи и пешеходци, преди да се забие с колата в огражденията към постройката на английския парламент в центъра на столицата Лондон.
Той е бил самичък в колата. При претърсването на автомобила към този момент не са открити оръжия.Колата се вряза в 7.37 ч. (9.37 ч. българско време) тази заран в огражденията към английския парламент. Според очевидци водачът е направил това съзнателно.От незабавна помощ оповестиха, че при случая са били ранени и откарани в болница двама души, съобщи Ройтерс. Смята се, че положението им не е съществено.
Британският министър председател Тереза Мей сподели, че в мислите си е с потърпевшите при случая, съобщи Ройтерс, като се базира на нейно изказване.
Британският парламент е в лятна почивка. Самата Мей е на отмора отвън Англия.
Миналата година във Англия бяха осъществени няколко атентата, при които бяха убити 36 и ранени 200 души. Отговорност за четири от нападенията пое групировката "Ислямска страна ".
При една от тези офанзиви, през март 2017 година, 52-годишният Халид Масуд умъртви с кола четирима пешеходци на Уестминстърския мост, преди да намушка смъртоносно с нож невъоръжен служител на реда пред английския парламент. Нападателят бе убит от полицията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР