Британската полиция обяви, че разследва нападение с нож срещу жена

...
Британската полиция обяви, че разследва нападение с нож срещу жена
Коментари Харесай

Жена, облечена с тениска с карикатура на Шарли ебдо, намушкана в парк в Лондон

Британската полиция разгласи, че проверява нахлуване с нож против жена в лондонски парк , като онлайн фрагменти демонстрират, че тя е била облечена с тениска с подигравка от френското списание " Шарли ебдо ", което беше обект на кървава кавга от джихадисти, осведоми " Франс прес ".

39-годишната жена е била лекувана в болница за релативно леко пострадване след нападението в неделя следобяд в Speakers` Corner (Говорителския кът) в Хайд Парк, посочи лондонската полиция.

Кадри, оповестени в YouTube, демонстрират по какъв начин мъж с качулка на главата си се доближава до жена, държаща чадър, и я наръгва, явно няколко пъти .

След това мъжът смъква качулката и си отпътува.

На тениската на дамата е имало логото на " Шарли ебдо " и подигравка, показваща мохамеданин, който целува карикатурист с лозунга " L`amour plus fort que la haine " ( любовта е по-силна от омразата ).

По лицето ѝ потича кръв и малко по-късно тя се срутва на земята.

Speakers` Corner е историческо място за диспути навън, където хората могат да изнасят речи по всяка законна тематика.

Полицията не е идентифицирала жертвата по име, само че в обществените мрежи се завъртя името на Хатун Таш, проповедничка от група, наречена DCCI Ministries, която споделя, че се стреми да проповядва християнското евангелие на мюсюлманите .

Детективите прецизираха, че са намерили нож на мястото на случая и жертвата е разказала за случилото се.

" Знаем, че очевидци на това нахлуване са станали редица хора, доста от които са го запечатали на телефоните си. Бих ги помолил, в случай че към момента не са го създали, да се свържат с полицията ", съобщи детектив Алекс Бингли.

Бингли помоли хората да не " спекулират с претекста за нападението, до момента в който не установим цялостните обстоятелства ".

през януари 2015 година от двама братя, които се бяха заклели във честност на терористичната формация " Ал Кайда ".

Терористите споделиха, че отмъщавали за публикуването от списанието на карикатури на пророка Мохамед, които доста мюсюлмани намират за обидни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР