Британската полиция е арестувала лидера на антимонархистката група Република, както

...
Британската полиция е арестувала лидера на антимонархистката група Република, както
Коментари Харесай

Десетки арестувани в Лондон по време на короначията на Чарл Трети

Британската полиция е арестувала водача на антимонархистката група " Република ”, както и още 51 души по време на коронацията на крал Чарлз, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Стотици облечени в жълто стачкуващи се събраха измежду тълпите по маршрута на процесията в центъра на Лондон, с цел да за да се откроят от облечените в алено, бяло и синьо хора и да повдигнат плакати с надпис " Не е моят крал ”.

Антимонархистката група " Република ” съобщи, че нейният водач Греъм Смит е бил арестуван преди началото на шествието и в обществените медии бяха публикувани фотоси, на които се вижда по какъв начин служители на реда изземват плакатите на стачкуващите.

" Абсолютно разбираме публичната угриженост след арестите, които извършихме тази заран ”, съобщи пълководец Карен Финдли от Лондонската столична полиция. " През миналото денонощие се организира много огромна полицейска интервенция, откакто получихме информация, че протестиращите са решени да нарушат процесията ”, добави тя.

Републиканците се заканиха да провеждат най-големия митинг против английски монарх в актуалната история и протестиращите освиркаха крал Чарлз и кралица Камила по пътя им към Уестминстърското абатство, както и по време на общественото предаване на службата по огромни високоговорители.

Протести се организираха и в Глазгоу в Шотландия и Кардиф в Уелс, като участниците държаха плакати с надписи: " Премахнете монархията, нахранете народа ”. В обществените медии мнозина консуматори привлякоха внимание към рецесията с разноските за живот във Англия на фона на пищността и разкоша по време на коронацията.

Въпреки че протестиращите бяха малцинство спрямо десетките хиляди, събрали се по улиците на Лондон, с цел да поддържат краля, анкетите демонстрират, че поддръжката за монархията понижава и е най-слаба измежду младежите, показва Ройтерс.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР