Британската нискотарифна авиокомпания Изи Джет съобщи, че хакери са проникнали

...
Британската нискотарифна авиокомпания Изи Джет съобщи, че хакери са проникнали
Коментари Харесай

Хакерска атака: Изтекли са данните на 9 млн. клиенти на Изи Джет

Британската нискотарифна самолетна компания " Изи Джет " заяви, че хакери са проникнали в имейлите на към 9 милиона нейни клиенти и са получили достъп до елементи за техни пътувания, както и до данните за кредитните карти на над 2000 от тях , предават международните организации.

„ Към този миг няма доказателства за към този момент осъществена корист с персонални данни. Във връзка сме с почти 9 милиона клиенти, чиито пътнически данни са откраднати, с цел да ги посъветваме да вземат защитни ограничения за минимизиране на всевъзможен риск от евентуални измами “, споделят от компанията.

От самолетната компания допълниха, че до 26 май ще се свържат с всички наранени от хакерската атака клиенти , оповестява.

И подчертаха, че имат вяра, че хакерите са съумели да получат достъп до имейл адресите и детайлности за пътуването на множеството наранени клиенти, само че те са съумели да се доберат единствено до данни за кредитни карти на 2208 от тях.

Изпълнителният шеф на превозвача, Йохан Лундгрен, сервира извиненията си за случилото се и разгласи, че е нужно фирмите да са постоянно крачка пред подобен тип закани.

„ Ситуацията с COVID-19 по света е спомагателна причина за развиването на измами с персоналните данни “, добави Лундгрен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР