Британската нискотарифна авиокомпания Easyjet си постави амбициозна цел - до

...
Британската нискотарифна авиокомпания Easyjet си постави амбициозна цел - до
Коментари Харесай

Електрическите самолети са все по-близо

Британската нискотарифна самолетна компания Easyjet си сложи амбициозна цел - до 2027 година изцяло да размени класическото гориво с електричество. За задачата Easyjet започнал сътрудничество с Wright Electric - за производството на търговски самолети, които могат да летят на повече от 480 километра.
„ Искаме да въведем електрически самолети до 2027 година. Идваме от времето, когато електрическите самолети бяха просто луда фикция, само че в този момент времето се промени и те са покрай превръщането им в действителност ”, споделя мениджърът на компанията Гари Смит.
Компанията твърди, че електрическите полети последователно стават вероятни и към този момент са в обсега на реализация. Подобна иновация ще направи самолета по-тих, по-добър за околната среда, само че и по-евтин.
Смята се, че цената на горивото в авиационната промишленост през предходната година е била към 180 милиарда $. До края на 2019 година се чака цената на отработеното гориво да нарасне до към 206 милиарда $.
" Всички - и еколозите, и ние от промишлеността, желаеме да намалим разхода на гориво, " сподели основният изпълнителен шеф на Wright Electric Джеф Енгер.

Целта на компанията е да създаде аероплан, който да прелети 500 километра, т.е. да стигне от Лондон до Амстердам с едно зареждане на батериите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР