Британската министърка на външните работи Елизабет Тръс и държавният секретар

...
Британската министърка на външните работи Елизабет Тръс и държавният секретар
Коментари Харесай

Великобритания и САЩ изразиха подкрепа за Украйна пред лицето на руската агресия

Британската министърка на външните работи Елизабет Тръс и държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън разискаха нощес обстановката в Украйна и с иранската нуклеарна стратегия, съобщи ТАСС.

,,Срещнах се с държавния секретар Блинкън в Ливърпул (в навечерието на срещата на външните министри на страните от Г-7 в северозападния британски град през днешния ден и на следващия ден и) след сполучливата Среща на върха за народна власт (провела се онлайн по самодейност на американския президент Джо Байдън)'', написа Тръс в Туитър.

Тя посочи, че двамата са разискали "подкрепата за Украйна пред лицето на съветската експанзия, значимото значение на надеждните и почтени вложения в разрастващите се страни, както и по какъв начин да не бъде позволено сдобиването на Иран с нуклеарни оръжия ".

Днес външните министри от Г-7 ще беседват за геополитически проблеми, сигурността и икономическото партньорство. Утре към тях ще се причислят сътрудниците им от Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН), с цел да бъдат разисквани усилването на съдействието в Индийско-Тихоокеанския район, опазването на здравето и неравенството сред половете, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР