Британската министър-председателка Тереза Мей произнесе дългоочакваната си реч за бъдещите

...
Британската министър-председателка Тереза Мей произнесе дългоочакваната си реч за бъдещите
Коментари Харесай

Британският премиер заяви широкообхватно споразумение за свободна търговия с ЕС

Британската министър-председателка Тереза Мей произнесе дълго чаканата си тирада за бъдещите връзки на Обединеното кралство с Брюксел. Мей сподели, че е време да бъдат признати „ суровите обстоятелства ” за икономическите последствия от напускането на общността, заяви БГНЕС.

Ето петте основни момента от обръщението на Мей:
– Споразумение за свободна търговия Мей удостовери, че Англия ще напусне единния европейски пазар и митническия съюз и прикани на тяхно място да бъде подписано съглашение за свободна търговия, което „ покрива повече области и взаимоотношението в него ще е по-пълно от всяко настоящо съглашение за свободна търговия където и да е по света ”. Същевременно, министър-председателката призна за пръв път, че Англия може да бъде изправена пред търговски бариери в следствие от Брекзит: „ Истината е, че всички би трябвало да се надигнем пред някои сурови факти…В избрана степен достъпът ни до пазарите на другата страна ще бъде друг ”.

– Отстъпки и от двете страни И Лондон, и Брюксел ще би трябвало да създадат отстъпки по време на „ високите и ниските точки през идващите месеци ”, сподели Мей. „ И двете страни би трябвало да се изправят пред обстоятелството, че това са договаряния и нито един от нас може да получи тъкмо това, което желае ”, сподели Мей пред лондонската публика. Тя смекчи предходното си изказване, че „ никаква договорка е по-добра от неприятна договорка ” и даде обещание, че Англия няма да заплашва с отдръпване. „ Ще се движим напред посредством умерено, търпеливо разискване на нашите позиции ”, сподели Мей.

– Ще бъде платено за организациите на Европейски Съюз Англия желае да остане част от организациите на Европейски Съюз като Европейската организация по медикаментите, която ще бъде преместена от Лондон в Амстердам поради Брекзит. „ Ние, несъмнено, ще приемем, че би трябвало да се подчиняваме на разпоредбите на тези организации и ще имаме подобаващ финансов принос ”, сподели Мей. Това е тематика, която провокира разногласия в Обединеното кралство, където гласоподавателите се оповестиха против заплащания за Европейски Съюз. Мей обаче акцентира, че такова асоциирано „ участие няма да обвърже Англия с Европейския съд и всички правосъдни разногласия ще бъдат решавани в английски съдилища ”. Въпреки че Англия желае да излезе от юрисдикцията на Европейския съд, Мей призна, че някои закони на Европейски Съюз ще продължат да оказват въздействие върху страната.

– Без паспортни права Базираните в Лондон финансови компании ще изгубят своите така наречен паспортни права, които им разрешават да търгуват свободно с други страни от Европейски Съюз. „ Не търсим паспортни права, тъй като разбираме, че това е присъщо на единния пазар, на който към този момент няма да сме член ”, посочи Мей.

– Границата със Северна Ирландия Мей повтори отхвърли да одобри предлагането на Европейски Съюз, направено по-рано тази седмица, Северна Ирландия да остане в митнически съюз с блока, в случай че не бъде открито по-добро решение. „ Точно както би било недопустимо да се върнем към твърдата граница сред Северна Ирландия и Ирландия, ще бъде също недопустимо да разтурим общия пазар на Обединеното кралство ”, акцентира Мей. Англия носи „ отговорност ” за разрешаването на граничния въпрос, само че Мей сподели, че „ ние можем да го създадем сами ” и прикани за съдействие с Дъблин и Брюксел. БГНЕС
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР