Британската Лейбъристка партия обяви, че нейният лидер Джеръми Корбин е

...
Британската Лейбъристка партия обяви, че нейният лидер Джеръми Корбин е
Коментари Харесай

Корбин готов за премиер, ако Тереза Мей загуби вота по сделката за Брекзит

Британската Лейбъристка партия разгласи, че нейният водач Джеръми Корбин е подготвен да поеме премиерския пост отпред на държавно управление на малцинството още в сряда, в случай че Тереза Мей загуби гласуването по нейната договорка за Брекзит във вторник в Камарата на общините.

Джон Трикет, член на кабинета в сянка съобщи, че би трябвало да бъдат извършени нови общи избори, в случай че Тереза Мей загуби вота. Той посочи в изявление за Скай нюз, че това е желания вид от лейбъристите.

" Но в случай че това не стане ние сме подготвени да образуваме държавно управление на малцинството, в случай че това е належащо и това може да стане още в сряда сутринта, като се опитаме да подновим договарянията и да придвижим страната напред в доста по-добра посока “, сподели Трикет.

Всичко това става в ден, в който редица вестници писаха, че Тереза Мей ще отсрочи гласуването в Народното събрание и ще замине в понеделник за Брюксел. От Даунинг стрийт опровергаха тези изказвания и оповестиха, че вотът във вторник ще се състои.

Междувременно северноирландските юнионисти предизвестиха Тереза Мей, че не може да разчита на тяхната поддръжка.

А в самата Консервативна партия подалите оставки министри Борис Джонсън, Доминик Рааб и Естър Маквей не изключиха опцията да оспорват лидерския пост на Мей, само че въпреки всичко избират опцията министър председателят да предоговори договорката. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР