Британската кралица Елизабет заяви в послание до френския президент Еманюел

...
Британската кралица Елизабет заяви в послание до френския президент Еманюел
Коментари Харесай

Кралица Елизабет: Дълбоко съм натъжена от кадрите от пожара, обхванал Нотр Дам

Британската кралица Елизабет съобщи в обръщение до френския президент Еманюел Макрон, че е надълбоко натъжена от вчерашния пожар в катедралата " Нотр Дам " в Париж и че в молитвите си е с цяла Франция, заяви Бъкингамският замък, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

``
реклама

" Принц Филип и аз сме надълбоко натъжени от фрагментите от пожара, който обхвана катедралата " Нотр Дам ", се споделя в посланието.

" Изразявам откровеното си удивление от незабавните служби, които рискуваха живота си, с цел да опитат да спасят този значим народен монумент. Мислите и молитвите ми са с богомолците, които посещават катедралата, както и с цяла Франция в този сложен миг ", добави тя.

Британски политици и религиозни водачи също изпратиха послания с оферти за помощ за възобновяване на средновековната постройка.

Архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби, главата на Англиканската черква, разгласява в Туитър изображение на повредената от пожара катедрала с откъс от Библията: " И светлината в мрака свети, и мракът я не обзе ". 

Във вторник над резиденцията на австрийския президент във Виена беше издигнато френското знаме. Президентът Александър ван дер Белен изрази взаимност с Франция след пожара в " Нотр Дам ", съобщи ДПА.

" Жестовете на съпричастност от Европа и целия свят акцентират значимостта на общото ни духовно и културно завещание ", написа австрийският президент в Twitter. 

Ръководителят на най-важната институция и университет в сунитския ислям " Ал Азхар " изрази горест по отношение на пожара, който отчасти унищожи катедралата " Нотр Дам ".

" Натъжен съм от пожара в катедралата " Нотр Дам " в Париж, този шедьовър на архитектурата с историческа стойност. Сърцата ни са с нашите братя във Франция, те заслужават цялостната ни поддръжка ", сподели Ахмед Тайеб, ректор на намиращата се в Кайро институция.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР