Британската кралица Елизабет Втора и принц Филип отбелязват днес 70

...
Британската кралица Елизабет Втора и принц Филип отбелязват днес 70
Коментари Харесай

Кралица Елизабет Втора и принц Филип празнуват платинена сватба


Британската кралица Елизабет Втора и принц Филип означават през днешния ден 70 години сватбен живот. Поради напредналата си възраст кралската двойка не възнамерява обществена поява. Платиненият празник ще бъде маркиран със непретенциозно празненство в двореца Уиндзър.

Тези, които познават добре Елизебет и Филип, настояват, че в основата на сполучливия им брак, с изключение на дълбоката им обич и съвместен почит, е възприятието им за комизъм. Оказва се, че много първичното, както някои го окачествяват, възприятие за комизъм на принц Филип, което го забърка в предишното в няколко политически гафове, в действителност е мощен фактор в техните взаимотношения.

Кристофър Уорик е биограф на кралското семейство и показва:

Бракът проработи, тъй като техните персони и характери доста си пасват. Те са много разнообразни по доста индикатори, само че принц Филип бе първият, предиздвикал кралицата откровено да се разсмее. Вероятно той е и единственният човек, който с изключение на да я разсмее, може да я накара да замълчи.

Хюго Викърс , биограф на кралицата майка и на гръцката принцеса Алис , майката на принц Филип, съобщи, че Филип постоянно доста добре е осъзнавал ролята си да поддържа духа на Елизабет, изключително при обществени прояви.

През далечната 1939 година, 18-годишният Филип за първи път вижда 13-годишната Елизабет в колежа Дартмут, подготвящ офицерски фрагменти за кралския флот. Тогава стартира другарство, довело женитба на 20 ноември 1947 година в Уестминстърското абатство и партньорство, продължаващо към този момент 70 години. Кралица Елизабет постоянно е казвала за брачна половинка си, че той е нейната опора в живота, а принц Филип – че толерантността е най-важна за един благополучен брак, а Елизабет има в обилие от това качество.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР