Британската джихадистка Сали Джоунс, най-издирваната жена-терорист в света, известна като

...
Британската джихадистка Сали Джоунс, най-издирваната жена-терорист в света, известна като
Коментари Харесай

Най-издирваната терористка в света е убита

Британската джихадистка Сали Джоунс, най-издирваната жена-терорист в света, известна като „ Бялата вдовица ", е била убита при нахлуване с дрон на иракско-сирийската граница, предава БНР. По данни на разузнаването 50-годишната Сали Джоунс интензивно е взела участие в привличане на джихадисти от чужбина.
Повече от три години Сали Джоунс е най-издирваната жена-терорист. Тя отпътува за Сирия през 2013 година, с цел да се омъжи за компютърния хакер Джунаид Хюсейн - войник на „ Ислямска страна " от Бирмингам. Тогава „ Бялата вдовица " взе със себе си невръстния си наследник Джо Диксън.
Британското държавно управление е било осведомено от Централно разузнавателно управление на САЩ за убийството на Сали Джоунс още през юни, само че това е било непокътнато в загадка и от двете страни на Атлантика, защото не е била известна ориста на нейния наследник, оповестиха през днешния ден от Даунинг стрийт.
Таблоидът „ Сън " написа през днешния ден, че към момента не ясно дали и Джо Диксън е бил погубен, като цитира източници, че нападението е нямало да бъде осъществено, в случай че е имало сведения, че синът й е със Сали Джоунс. Съпругът на „ Бялата вдовица " Джунаид Хюсейн бе погубен също при нахлуване с дрон през август 2015 година. Твърди се, че след неговата гибел Сали Джоунс е била назначена за командващ на особено женско крило на „ Ислямска страна ", формирано от бойци от чужбина, за обмисляне и осъществяване на набези в западния свят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР