Британската банка НЅВС Ноldіngѕ Рlс очаква да намали офис пространството

...
Британската банка НЅВС Ноldіngѕ Рlс очаква да намали офис пространството
Коментари Харесай

HSBC свива офисите си и намалява бизнес пътуванията

Британската банка НЅВС Ноldіngѕ Рlс чака да понижи офис пространството си с 20% през тази година и да свие на половина разноските си за бизнес пътувания, съобщи Блумбърг.

Кредиторът, който към този момент си сложи за цел да понижи с 40% офис площите си в дълготраен проект, чака да извърши половината от уговорката си още тази година, откакто гъвкавите условия на работа в банката поради пандемията са довели до трайни промени в практиките й.

„ Наистина желаеме да преминем към хибридна работна среда “, съобщи в изявление за телевизия Блъмбърг основният финансов шеф на банката Евън Стивънсън.

Темпото, с което HSBC извършва проекта си, е знак за това какъв брой бързо пандемията прекрои офис пазара и по какъв начин бизнесът се приготвя за едно по-различно бъдеще. Броят на празните офиси във финансовите центрове като Лондон продължава да пораства, като даже основният изпълнителен шеф на HSBC Ноел Куин и неговият старши мениджърски екип нямат непрекъснати офиси в централата на банката в английската столица.

„ Много компании ни споделиха, че се придържат към уговорката да запазят офисите си в централен Лондон, само че метода, по който те ще работят, непроменяемо ще се промени, отразявайки трендовете след пандемията, в това число хибридните и гъвкавите работни условия “, Катрин Макгинес от City of London Corporation.

От банката също по този начин дадоха обещание да понижат пътуванията до офиса и бизнес пътуванията, замествайки ги с видеоконференции.

„ Като цяло ще пътуваме по-малко. На процедура сме планували два пъти по-малко разноски за пътувания, като фокусът ще бъде върху потреблението на повече видео технологии и провеждането на по-малко на брой, само че по-продължителни като време пътувания, когато има потребност от такива “, разяснява Стивънсън.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР