Британска консултантска компания, която работи по американската предизборна кампания на

...
Британска консултантска компания, която работи по американската предизборна кампания на
Коментари Харесай

Cambridge Analytica призна вина по дело

Британска консултантска компания, която работи по американската предизборна акция на Доналд Тръмп, се призна за отговорна и бе санкционирана от лондонски съд поради отхвърли си да даде персонални данни, които скрито е изпомпала от Facebook.
Гигантът на обществените медии призна, че „ Кеймбридж Аналитика “ - политически консултанти, които ръководеха цифрово упоритостите на Тръмп - употребява приложение, с цел да събере персоналните данни на 87 милиона консуматори без тяхното познание.
След това стратегически ги насочили към политически реклами и правене на подробни изследвания, за които се твърди, че са помогнали на Тръмп да реализира победа над Хилари Клинтън, съобщи БГНЕС.
„ Кеймбридж Аналитика “ се призна за отговорна в сряда, че не е изпълнила заповедта на английския медиен регулатор да разгласява информацията, която имаше за американски професор, който изиска да знае какво знае за него компанията и по какъв начин е стигнала до тази информация.
Тя бе санкционирана с 15 000 паунда (16 700 евро) и трябваше да заплати към 6 000 паунда в правосъдни разходи.
Делото в дребна правосъдна зала в предградията на Лондон беше тест, който хвърли светлина към скандал, който раздруса репутацията на Facebook и даде много работа на американския специфичен прокурор Робърт Мълър.
Адвокатът, който съставлява медийния регулатор на Обединеното кралство (ICO), съобщи пред съда, че „ Кеймбридж Аналитика “ е съумяла да събере над 81 милиарда отпечатани страници с данни за потребителите на Facebook.
Адвокатът на ICO съобщи, че основаната в Лондон компания в началото е уведомила американския професор, който е направил настояването за неговите персонални данни, Дейвид Карол: " Нямате право да вършиме (искане за достъп до данни) - повече от член на талибаните, намиращ се в пещера в най-отдалечения ъгъл на Афганистан “.
Един от изпълнителните шефове по-късно сподели на ICO, че " не чаках да бъде в допълнение унизен с сходен тип преписка ".
Изявлението за виновност на сдружението също беше деликатно направено. Професор Карол сподели пред Агенция Франс Прес, че се усеща единствено отчасти предпазен от присъдата. " Това е още една стъпка по пътя. Ние към момента не сме свършили ", сподели той в телефонно изявление от Ню Йорк. „ Търсенето ще завърши, когато получа всичките си данни. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР