Британка и нейният син са загинали във Френските Алпи след

...
Британка и нейният син са загинали във Френските Алпи след
Коментари Харесай

Лавина уби британка и нейния син във Френските Алпи

Британка и нейният наследник са починали във Френските Алпи след лавина в планинската планинска верига Монблан, заяви " Гардиън ".

Двамата са били част от група, която е карала ски надалеч отвън обозначените писти дружно с инструктор, когато лавината, необятна 400 метра, е паднала на 2300 метра надморска височина покрай ски курорта Сен Жерве льо Бенс в департамента Горна Савоя.

Планинските спасители оповестиха, че лавината наподобява е била провокирана от група скиори, намиращи се по-високо по скатовете.

Трети скиор, инструктор, също е бил покрит, само че е носил лавинен детектор и бързо е бил открит. Той е получил леки пострадвания. Петима други души са се избавили, в това число брачният партньор и бащата на починалите.

От планинската полиция оповестиха, че е почнало следствие за определяне на събитията на гибелта. Имената на жертвите не са оповестени.

След нещастието Жан-Люк Бох, ръководител на Асоциацията на кметовете на планински станции, съобщи, че няма такова нещо като безрисково каране на ски отвън пистите.

" Съществува риск и той е налице, даже в случай че сте съпроводени от експерти, от водачи, от ски инструктори... постоянно има риск, който тежи над вас. Никога не забравяйте, че в планината сигурността е най-важното нещо и би трябвало да сте извънредно деликатни. Планините, както и морето, постоянно са по-силни от нас ", добави той.

Източник: БГНЕС

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР