Британецът Пол Дабъл от италианския тим MG.K VIS Color for

...
Британецът Пол Дабъл от италианския тим MG.K VIS Color for
Коментари Харесай

Британец спечели втория етап на Обиколката на България

Британецът Пол Дабъл от италианския отбор " MG.K VIS Color for peace VPM " завоюва втория стадий в 69-ата колоездачна Обиколка на България.

Дабъл победи по 103-километровото трасе от Граф Игнатиево до Троян с импровизирано време 2:37.29 часа. Той изпревари с по-малко от половин метър във финалния спирнт Алекси Геран (Франция) от австрийския тим " Форарлберг ". Трети на 4 секунди финишира Роланд Талман (Швейцария) също от " Форарберг ".

Етапът стартира с ранно отделяне на унгареца Балаж Рожа и сърбина Марко Станкович, които в един миг имаха задатък от към 3:30 минути пред главната група. При изкачването на Беклемето офанзива направиха Талман, Геран и Дабъл, които застигнаха водачите още по височината преди Кърнаре. Талман преодоля пръв Беклемето, следван от Геран и Дабъл, след което тримата продължиха дружно по спускането, а в края по улиците на Троян британецът употребява най-хубава тактичност и надхитри двамата си противници в последните метри.  

Украинецът Кирило Царенко от италианския тим " Галина Екотек Лукини ", който през вчерашния ден приключи трети, през днешния ден финишира четвърти и облече жълтата фланелка на водач в генералното класиране. 

" Очаквах да се показва мощно, тъй като се усещах добре преди старта. Етапът беше тежък. В началото на изкачването беше по-трудно, след което стана малко по-леко. Атакувах, а с мен бяха двамата колоездачи от " Форарлберг ". Беше ясно, че би трябвало да караме тримата, да си оказваме помощ, с цел да запазим лидерските позиции. В края сред нас трябваше да се дефинира и спечелилият. Всичко се разви добре за мен и аз завоювах. Не мога да не бъда удовлетворен ", разяснява след финала Дабъл.     

Мартин Папанов се показа най-добре от българите. Състезателят от националния тим финишира шести в стадия, а съотборникът му Йордан Андреев се подреди десети.

Обиколката продължава на следващия ден с два стадия. Първият е сутринта от Троян до Габрово с дължина 72 километра, а по-късно следобяд денят ще приключи със 133 километра от Трявна до Сливен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР