Британецът, който връхлетя с минибус върху група мюсюлмани край джамия

...
Британецът, който връхлетя с минибус върху група мюсюлмани край джамия
Коментари Харесай

Съдът призна за виновен извършителя на атака с бус край джамия в Лондон

Британецът, който връхлетя с минибус върху група мюсюлмани край джамия в Лондон през юни м.г., бе приет за отговорен в ликвидиране и в опит за ликвидиране от съд в Лондон, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на АП.

При случая почина 51-годишният Макрам Али - татко на 6 деца, а 9 други (12 съгласно Ройтерс) бяха ранени, двама от тях - тежко.
Според полицията и прокуратурата дейностите на 48-годишния Дарън Озбърн са представлявали терористичен акт. Според обвиняването, Озбърн, който преди този момент не е изповядвал крайнодесни възгледи, намразил мюсюлманите, откакто гледал филм по Би Би Си за полови похищения против бели девойки от английски мъже от пакистански генезис в град Рошдейл в Северна Англия. Той почнал да гледа на мюсюлманите като на екстремисти и на изнасилвачи в педофилски банди.

Под въздействието на този филм Озбърн почнал да се интересува от персони и групи от крайната десница, отбелязва Ройтерс. Пред съда обаче обвиненият не се призна за отговорен и съобщи, че не той, а различен мъж по име Дейв е карал автомобила, когато блъснал тълпата пред джамията в Северен Лондон. Присъдата на Озбърн ще бъде оповестена на следващия ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР